Στοιχεία συντακτών

Χρίστια Α. Μίτλεττον

june-2016Η Χρίστια γεννήθηκε στην Πάφο. Είναι Νομικός, με σπουδές στη Νομική (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, της Ελλάδος) και μεταπτυχιακή ειδίκευση (MSc) στο Δίκαιο και την Ηθική της Υγείας (Πανεπιστήμιο του Liverpool, της Αγγλίας), στη Δικανική και Νομική Ψυχολογία (MSc, Πανεπιστήμιο του Leicester, της Αγγλίας) και στις Δικανικές Σπουδές Ανηλίκων (MSc, Πανεπιστήμιο του Portsmouth, της Αγγλίας). Από το 2017, ερευνά στο πλαίσιο διδακτορικού προγράμματος του University of Portsmouth της Αγγλίας. Ασχολείται με την έρευνα και συγγραφή στους τομείς ειδίκευσής της, όπου έχει συγγράψει έρευνες, μελέτες, μονογραφίες και άρθρα. Το 2015 εξέδωσε το πρώτο της βιβλίο, με τίτλο «Δικαιοδοσία και Επίδοση Κλητηρίου Εντάλματος Αγωγής εκτός Κύπρου» (ανάθεση). To 2016 εξέδωσε, σε συνεργασία με την Μαρία Α. Μίτλεττον, το θεατρικό έργο «Ἡ τοῦ Σωκράτους Δίκη ἐν θεάτρῳ» (ανάθεση). Είναι μέλος της Επιτροπής για Βιοηθική Αξιολόγηση Βιοϊατρικής Έρευνας της Εθνικής Επιτροπής Βιοηθικής Κύπρου, του World Association for Medical Law, του European Association of Psychology & Law, της International Society for Therapeutic Jurisprudence (εκ των ιδρυτικών μελών) και άλλων ευρωπαϊκών και διεθνών οργανισμών, σχετικών με τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα, ενώ συμμετέχει σε συνέδρια, διαλέξεις και fora, στην Κύπρο και στο εξωτερικό. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα σχετίζονται με τη βιοηθική σε συνάρτηση με τα ανθρώπινα δικαιώματα (ειδικότερα στο πεδίο της ανθρώπινης αναπαραγωγής), τη θεραπευτική δικαιοσύνη (διαδικασία και αποτέλεσμα), με τη νεανική παραβατικότητα και τη δικαιοσύνη ανηλίκων (διασύνδεση εστιών οικογένεια-σχολείο-δικαιοσύνη / δημιουργία κοινωνικού ιστού), με τον δικανικό χειρισμό του ψυχικού ή ηθικού τραύματος σε αστικές δίκες (και τις εκδηλώσεις προσποίησης / υπερβολής των ψυχολογικών συμπτωμάτων και των μεθόδων διάγνωσης της προσποίησης και του ψεύδους μέσα από τα κλασικά δικονομικά εργαλεία), και με τις συμπεριφορές που παρουσιάζουν (νεοφανές) ποινικό ενδιαφέρον. Η μόνιμη βάση της είναι στην Κύπρο και εργάζεται ως Δικηγόρος στον ιδιωτικό τομέα.

Ηλ. ταχυδρομείο: c.middleton@cytanet.com.cy , christia.middleton3@myport.ac.uk

 

Αλέξανδρος Ελευθερίου

22709652_10154739149985870_1917070934_nΟ Αλέξανδρος Ελευθερίου ειδικεύεται, μεταξύ άλλων, στον κλάδο Ιατρικό Δίκαιο και Ηθική, επί του οποίου απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο από το Πανεπιστήμιο του Kent της Αγγλίας. Στη διάρκεια των μεταπτυχιακών του σπουδών στην Αγγλία, ο Αλέξανδρος ολοκλήρωσε ολιγόμηνη πρακτική σε δικηγορική εταιρεία που εξειδικεύεται στο Δίκαιο των Ψυχικά Ασθενών. Παρουσίασε διαλέξεις για ζητήματα παραβίασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κατά τη διαδικασία διερεύνησης του Εγκλήματος. Επιπλέον, ασχολείται με την πολύπλευρη προσέγγιση του Δικαίου, εξερευνώντας ακαδημαϊκές και άλλες μεθοδεύσεις, αρθρογραφώντας τόσο σε επιστημονικά περιοδικά όσο και σε καθημερινές εφημερίδες για επίμαχα ζητήματα Ιατρικού Δικαίου. Διαμένει στην Κύπρο και εργάζεται ως δικηγόρος στον ιδιωτικό τομέα.

Ηλ. ταχυδρομείο: alexandros.chr.eleftheriou@gmail.com

 

AGISΟ Άγης Χαραλάμπους ειδικεύεται μεταξύ άλλων στον τομέα του Ιατρικού Δικαίου και Βιοηθικής επι του οποίου απέκτησε τον μεταπτυχιακό του τίτλο στο Πανεπιστήμιο του Kent της Αγγλίας. Ασχολείται με την έρευνα τοσο στον κλάδο ειδίκευσης του αλλά και στον τομέα της Ιδιωτικότητας και Προστασίας των Προσωπικών Δεδομένων, Διαδικτυακού Δικαίου καθώς και της Προστασίας της Πνευματικής Ιδιοκτησίας. Διαμένει στη Λευκωσία και εργάζεται ως δικηγόρος στον ιδωτικό τομέα.  

Ηλ. ταχυδρομείο: agis.charalambous@hotmail.com